Η πρόκληση

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και ιδιαίτερα οι φοιτητές του αντιμετώπιζαν αρκετά χρόνια πρόβλημα με τις δηλώσεις σχολείων για τις πρακτικές ασκήσεις. Η πολύωρη αναμονή προκειμένου να δηλώσουν το σχολείο της επιλογής τους και η οχλαγωγία που προέκυπτε κάθε φορά προξενούσαν δυσφορία τόσο στους φοιτητές όσο και στο διοικητικό προσωπικό που αναλάμβανε τη διεξαγωγή των δηλώσεων.

Η λύση στο πρόβλημα αυτό ήρθε με το σχεδιασμό ενός Online Συστήματος Δηλώσεων Σχολείων. Το σύστημα αυτό είναι προσβάσιμο από υπολογιστές αλλά και από φορητές συσκευές όπως κινητά και tablet μέσω internet.

Προσφέρει στους φοιτητές τη δυνατότητα να δηλώσουν το σχολείο της επιλογής τους από όπου και αν βρίσκονται, χωρίς να απαιτείται η φυσική τους παρουσία στους χώρους του πανεπιστημίου. Αυτό συνεπάγεται τόσο την εξοικονόμηση χρόνου για τους ίδιους όσο και την εύρυθμη διεξαγωγή των δηλώσεων χωρίς να απασχολείται το προσωπικό του πανεπιστημίου.

 Τα πνευματικά δικαιώματα του συστήματος αυτού έχουν κατοχυρωθεί στους δημιουργούς του Αγάπιο Πάνο, Χρήστο Παππά και Ιωάννη Φύκαρη. Το περιβάλλον διαχείρισης στο οποίο έχει πρόσβαση το διοικητικό προσωπικό αναπτύχθηκε από τον Αγάπιο Πάνο.

Πέρα από την ανάπτυξη του συστήματος αυτού έχουμε αναλάβει και την υποστήριξη και διαχείριση του. Από το 2012 έως και σήμερα το σύστημα δηλώσεων σχολείων λειτουργεί απροβλημάτιστα και έχει εξυπηρετήσει περισσότερους από 4320 φοιτητές.

O πελάτης

ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Κατηγορία Project

Web Design, Graphics Design

https://thedevelopers.gr/wp-content/themes/salient/css/fonts/svg/ecommerce_diamond.svg

Καλαίσθητος σχεδιασμός

Σχεδιάσαμε την ιστοσελίδα με μοντέρνα γραφικά, διασκεδαστικά animation και φροντίσαμε να είναι ευχάριστη κατά τη χρήση της, από τη στιγμή που απευθύνεται σε νεανικό κοινό.

https://thedevelopers.gr/wp-content/themes/salient/css/fonts/svg/basic_compass.svg

Εύχρηστο περιβαλλον

Μοναδικός σχεδιασμός του UI ώστε να είναι εύχρηστο και κατανοητό από άτομα που δεν έχουν εξοικείωση με τους υπολογιστές. Παρέχονται διευκρινιστικά μηνύματα και κατανοητές οδηγίες σε κάθε απαιτούμενο βήμα.

https://thedevelopers.gr/wp-content/themes/salient/css/fonts/svg/software_layers2.svg

Κατάλληλα οργανωμένο

Η διαδικασία δηλώσεων έχει τμηματοποιηθεί σε 2 βήματα και έχει επιλεγεί μινιμαλιστικό UI χωρίς πολλές επιλογές σε κάθε βήμα, ώστε να μην υπάρχει πιθανότητα να μπερδευτεί ο χρήστης.

https://thedevelopers.gr/wp-content/themes/salient/css/fonts/svg/basic_anchor.svg

Σταθερότητα

Ένα ακόμη project των The Developers που λειτουργεί απροβλημάτιστα χάρη στον άψογο σχεδιασμό του και έχει εξυπηρετήσει περισσότερους από 4320 φοιτητές μέχρι και σήμερα.