Η πρόκληση

Οι δράσεις των φιλανθρωπικών οργανώσεων αποτελούν σημαντικό στοιχείο της κοινωνίας μας. Βοηθώντας καθημερινά εκατοντάδες ανθρώπους με ποικίλους τρόπους, μια φιλανθρωπική οργάνωση έχει την ανάγκη να οργανώνει τα δεδομένα που προκύπτουν από τις συνεχείς αλληλεπιδράσεις με τα άτομα που βοηθά. Έχοντας τη δυνατότητα να γνωρίζει ανα πάσα στιγμή το προφίλ των ατόμων που βοηθούνται είναι σε θέση να οργανώνει καλύτερα τις δράσεις της και να κατανέμει αποτελεσματικότερα τους πόρους της.

Τις παραπάνω ανάγκες έρχεται να καλύψει το Sopho – Σοφό (Σύστημα Οργάνωσης Φιλανθρωπικών Οργανώσεων). Το λογισμικό αυτό αποτελεί μια ολοκληρωμένη εφαρμογή που λειτουργεί σε περιβάλλον windows και παρέχει δυνατότητες οργάνωσης των δεδομένων σε βάση δεδομένων. Παρέχει δυνατότητες καταγραφής των προφίλ των ατόμων που βοηθά μια φιλανθρωπική οργάνωση (ωφελούμενοι) καθώς και καταγραφή του είδους της βοήθειας που παρέχει κάθε στιγμή.

Επιπλέον προσφέρει δυνατότητες οργάνωσης μαθημάτων, δανειστικής βιβλιοθήκης, αποθήκης αντικειμένων, καταγραφής φιλοξενούμενων (σε περίπτωση που διατίθεται ξενώνας φιλοξενίας) και προσφέρει πλατφόρμα εύρεσης εργασίας.

Εμείς αναλάβαμε τον σχεδιασμό του λογισμικού και του λογότυπου, όσο και την ανάπτυξη του.

Το σημαντικότερο όλων είναι ότι το λογισμικό αυτό αποτελεί ένα project ανοιχτού λογισμικού, το οποίο φιλοξενείται στο github και μπορεί οποιοσδήποτε να έχει πρόσβαση στον κώδικα του. Η ανάπτυξη του κώδικα του Sopho χρηματοδοτείται από το έργο «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες για την Ανάπτυξη και Διάδοση του Ανοιχτού Λογισμικού» της Εταιρίας Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ).

O πελάτης

ΕΕΛ / ΛΑΚ

Κατηγορία Project

Application Development

https://thedevelopers.gr/wp-content/themes/salient/css/fonts/svg/ecommerce_diamond.svg

Καλαίσθητος σχεδιασμός

Δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση στο σχεδιασμό της εφαρμογής ώστε να διαφέρει από τις κλασσικές εφαρμογές που είναι ασθητικά αδιάφορες.

https://thedevelopers.gr/wp-content/themes/salient/css/fonts/svg/basic_compass.svg

Εύχρηστο περιβαλλον

Το User Experience είναι από τα σημαντικότερα στοιχεία μιας καλής εφαρμογής. Για το λόγο αυτό δώσαμε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό κατά το σχεδιασμό του Sopho.

https://thedevelopers.gr/wp-content/themes/salient/css/fonts/svg/software_layers2.svg

Κατάλληλα οργανωμένο

Το Sopho έχει οργανωθεί κατάλληλα για να μπορούν οι χρήστες του να βρίσκουν τη κάθε λειτουργία άμεσα. Πραγματοποιήθηκε σχετική έρευνα σε φιλανθρωπικές οργανώσεις σχετικά με τις λειτουργίες που θεωρούν απαραίτητες αλλά και για την εύρεση της καταλληλότερης διάταξης των λειτουργιών του.

https://thedevelopers.gr/wp-content/themes/salient/css/fonts/svg/basic_anchor.svg

Σταθερότητα

Όπως όλα τα project των The Developers έτσι και το Sopho είναι άριστα σχεδιασμένο και οργανωμένο ώστε να προσφέρει απρόσκοπτα τις υπηρεσίες του. Έχουν πραγματοποιηθεί πολλές δοκιμές και βελτιώσεις όσον αφορά στη σταθερότητα του και τη λειτουργικότητά του.