Η πρόκληση

Το εκπαιδευτικό παιχνίδι με τίτλο «Το σπίτι των μαθηματικών» αναπτύχθηκε με στόχο να προσεγγίσει μαθηματικά προβλήματα μέσα από ένα εικονικό περιβάλλον. Απευθύνεται σε μαθητές της Ε και ΣΤ τάξης δημοτικού και έχει στόχο να τους παρακινήσει να λύσουν κάποια μαθηματικά προβλήματα εμβυθίζοντας τους στο εικονικό περιβάλλον ενός σπιτιού. Τα προβλήματα έχουν τη μορφή ρεαλιστικών προβλημάτων, κάτι το οποίο σημαίνει ότι έχουν άμεσο αντίκρυσμα σε καταστάσεις της πραγματικότητας όπου απαιτούνται μαθηματικές δεξιότητες.

 

Η λύση των προβλημάτων που περιλαμβάνονται στο εκπαιδευτικό παιχνίδι πραγματοποιείται μέσα από διεργασίες που θα λάμβαναν χώρα και στη πραγματικότητα, ενώ η σωστή λύση ενός προβλήματος επιβραβεύεται από τους χαρακτήρες του παιχνιδιού. Τέλος ο μαθητής είναι ελεύθερος να κινηθεί τόσο στο εσωτερικό του σπιτιού όσο και στο εξωτερικό του, αλληλεπιδρώντας όταν το θέλει με κάποια μαθηματικά προβλήματα με τη σειρά που επιθυμεί.

Το εκπαιδευτικό αυτό παιχνίδι έχει παρουσιαστεί και στο «1ο Πανελλήνιο Συνέδριο με Διεθνή Συμμετοχή για το Εκπαιδευτικό Υλικό στα Μαθηματικά και τις Φυσικές Επιστήμες» που διεξήχθη στις 18/10/2014 στη Ρόδο.

Κατηγορία Project

Game Development

https://thedevelopers.gr/wp-content/themes/salient/css/fonts/svg/ecommerce_diamond.svg

Ρεαλιστικά Γραφικά

Το παιχνίδι αυτό αναπτύχθηκε αξιοποιώντας όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες στο χώρο των game engines προκειμένου να προσφέρει ένα άριστο οπτικά αποτέλεσμα και να εμβυθίζει τον παίκτη σε έναν ρεαλιστικό κόσμο.

https://thedevelopers.gr/wp-content/themes/salient/css/fonts/svg/basic_compass.svg

Εύκολος Χειρισμός

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην ευκολία χειρισμού του παιχνιδιού, από τη στιγμή που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 11-12 ετών. Ο χειρισμός του γίνεται μέσω του πληκτρολογίου και του ποντικιού και δεν απαιτεί ειδικές δεξιότητες.

https://thedevelopers.gr/wp-content/themes/salient/css/fonts/svg/software_layers2.svg

Κατάλληλα οργανωμένες δραστηριότητες

Οι δραστηριότητες του παιχνιδιού είναι κατάλληλα οργανωμένες σε ξεχωριστά δωμάτια στο χώρο του παιχνιδιού. Επιπλέον παρέχεται καθοδήγηση από τους δύο χαρακτήρες του παιχνιδιού σχετικά με τις ενέργειες που πρέπει να κάνει ο παίκτης.

https://thedevelopers.gr/wp-content/themes/salient/css/fonts/svg/basic_anchor.svg

Σταθερότητα

Ένα ακόμη project των The Developers που λειτουργεί απροβλημάτιστα χάρη στον άψογο σχεδιασμό του. Το παιχνίδι έχει δοκιμαστεί από ένα δείγμα 23 μαθητών Ε και ΣΤ δημοτικού και έχει βελτιστοποιηθεί τόσο στο χειρισμό όσο και στην ταχύτητα του.